Hond raakt achterpoot kwijt na ‘doodschop’

Hond raakt achterpoot kwijt na ‘doodschop’

LEIDEN – Hond Mikey gromde even en begon daarna heel hard te janken. Toen zijn baasje omkeek om te zien wat er was, zag ze hoe de achterpoot van haar Mikey er raar bij hing. Gebroken, zo bleek later. Gebroken door de harde trap van een langsfietsende vrouw. Maar daar bleef het niet bij. De poot moet geamputeerd worden.

Baasje ontroostbaar door mishandeling

Baasje Erik Spitters kan er nog steeds niet bij. Hoe kan een vrouw op een fiets zoiets doen en dan gewoon doorrijden? Inmiddels, twee weken na het incident, wordt duidelijk wat de schade aan de poot van Mikey precies is.

Erik Spitters op Facebook: “We zijn naar de dierenkliniek geweest om te kijken wat er aan de hand was. De dierenarts dacht aan de kruisband. Blijkt na onderzoek bij het MCD ziekenhuis dat er geen kruisband stuk geschopt is maar de pees van zijn knie.”

De kans dat de hond hiervan herstelt te klein en daarom zit er niets anders op dan de poot te amputeren. Woensdag moet het gebeuren. Spitters is ontroostbaar.

Erik Spitters: “Nu vraag ik je waar zijn we mee bezig in deze wereld, maar je zal het gek vinden als ik zeg dat ik onze hond heb beloofd dat ik echt, zolang ik leef, er alles aan zal doen om degene op te zoeken die dat heeft gedaan.”

De vrouw die voor het dierenleed verantwoordelijk wordt gehouden, is tussen de 30 en 35 jaar, heeft een slank postuur en halflang donkerbruin haar dat zij in een staart droeg. Verder droeg ze een beige jas. De politie is nog steeds op zoek naar deze vrouw die op 9 augustus de schop zou hebben uitgedeeld waar de hond blijvend lichamelijk letsel aan overhoudt.

Foto: Erik Spitters via Facebook

reacties