Honderden kaartjes grote steun voor mishandelde agent

Honderden kaartjes grote steun voor mishandelde agent

LEIDEN – Damien, de agent die tijdens de nieuwjaarsnacht zo mishandeld werd dat hij er een dubbele beenbreuk aan overhield, ligt nog altijd in het ziekenhuis. Zijn collega’s riepen op hem beterschapskaartjes te sturen, een verzoek waaraan nog steeds massaal wordt voldaan. De honderden kaartjes zijn een grote steun voor de gewonde agent.

Gebroken kuitbeen en scheenbeen

Agent Damien ligt nog altijd in het ziekenhuis, sinds hij met zijn partner N. in de nieuwjaarsnacht afging op een melding van een vechtpartij op de Lange Mare. De agenten troffen daar vier vechtjassen aan, die Damien tijdens hun aanhouding zo zwaar mishandelden dat hij zijn kuitbeen en scheenbeen brak.

De man die ervan verdacht wordt de bewuste trap te hebben gegeven, een 18-jarige Engelsman, zit nog altijd vast. De drie andere vechtersbazen zijn inmiddels op vrije voeten, maar blijven verdachten in de zaak.

Herstel gaat nog lang duren

Damien werd na de vechtpartij direct naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij werd geopereerd aan zijn beenbreuken. Dinsdag gaat hij weer onder het mes. Zijn been ligt nog altijd open door zwellingen.

“Hij is sinds aanvang dienst op 31 januari niet meer thuis geweest”, zegt een woordvoerder van de politie. “Het herstel gaat nog een hele tijd duren, daarna volgt een langdurig revalidatieproces. Wanneer Damien weer aan het werk kan, is op dit moment nog echt niet te zeggen.”

Ook Damiens partner, N., heeft het zwaar sinds haar politiemaatje onderuit geschopt werd. “Je gaat samen naar buiten en hoopt op een veilige afloop. Je belooft goed op elkaar te passen en dan gebeurt er zoiets”, zegt de woordvoerder.

Honderden kaartjes

Damiens collega’s riepen op social media op om agent Damien een beterschapskaartje te sturen. Er werd, en wordt nog steeds, massaal gehoor gegeven aan het verzoek. “Hij heeft ontzettend veel kaarten gekregen en ze komen nog elke dag binnen”, zegt de woordvoerder. “Ik heb de doos gezien, het zijn er echt honderden. En ook vanuit het hele land, en van verschillende mensen. Er zat een kaart bij van een 8-jarig meisje, en van een bejaarde man.”

“Het helpt hem de dag door”

De kaartjes doen Damien ontzettend goed.

“Het is een enorme steun voor hem”, vertelt de politiewoordvoerder. “Als hij het moeilijk heeft, leest hij een paar kaarten. Het helpt hem de dag door.”

Wil je Damien ook een hart onder de riem steken? Dat kan door een kaartje te sturen naar Politie Leiden, Langegracht 11, 2312NV Leiden, t.a.v. Damien.

Foto: Pixabay

reacties