Heb jij hooikoorts? Doe mee met hooikoortsonderzoek

Heb jij hooikoorts? Doe mee met hooikoortsonderzoek

LEIDEN – Heb jij hooikoorts? Dan is dat voor één keer fijn. Want dan kun je helpen in het onderzoek naar een geneesmiddel voor deze hoogst irritante aandoening.

Niezen en tranen

Leuk hoor, die lente. De natuur schudt de veren, krokussen komen op en al het groen ontwaakt uit de winterslaap. Maar ook de pollen worden wakker. Onzichtbare boosdoeners die jaarlijks twee miljoen mensen laten niezen, hun ogen laten tranen, hun holtes verstoppen, kortom, niks leuk die lente!

Natuurlijk middel

Lector Eric Baars van Hogeschool Leiden werkt aan een meerjarig onderzoek naar een natuurlijk geneesmiddel voor hooikoorts. Patiënten gebruiken vaak antihistaminica om hun symptomen te verlichten. Uit ervaring en uit klinisch- en laboratoriumonderzoek blijkt dat natuurlijke geneesmiddelen de hooikoortsklachten effectiever zouden kunnen zijn.

Onderzoek

Er zijn bovendien aanwijzingen dat deze middelen het immuunsysteem positief en blijvend kunnen veranderen. Hierdoor bestaat de kans dat de hooikoortsklachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Om de effectiviteit van deze middelen vast te stellen is wetenschappelijk onderzoek nodig.

Geef je op

Daarom is lector Baars op zoek naar hooikoorts-patiënten die meer willen doen aan zijn onderzoek. Heb jij hooikoorts en wil je meehelpen zoeken naar een oplossing? Kijk dan op de website voor meer informatie. Je kunt je inschrijven voor het onderzoek tot 20 april.

Foto: Pixabay

reacties