Hortus viert de langste dag van het jaar

Hortus viert de langste dag van het jaar

LEIDEN – Hortus botanicus Leiden maakt zich op voor de jaarlijkse Midzomernacht op 21 juni. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement wordt de langste dag gevierd.

De Midzomernacht is een kleurrijke bonte avond. Zo kun je genieten van de speciale bloemen die alleen ’s avonds volop geuren, van de avondsfeer, maar ook van smaakvolle muziek en kleinschalige voorstellingen. En wat dacht je van goede wijn en goed gezelschap?

Dansjes en drankjes tussen het groen

Laat u verrassen door openingsact Satish Dance Company, popkoor Prestige en toneelgroep Al Dente. In het kader van de zomertentoonstelling Plant & Eter kunt u meer over tropisch fruit te weten komen, het future food doolhof uitproberen en u laten bijpraten over eetbare plasticsoep.

Voor de mensen die op zoek zijn naar een bijzondere beleving is er de mogelijkheid om als hotelgast te overnachten in de Hortus. In unieke door kunstenaars ontworpen slaapobjecten kun je blijven slapen. Sterren kijken voor het slapen gaan? Ook het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht is geopend. Kortom: donderdag 21 juni kan niet lang genoeg duren in de Hortus.

Foto: PR

reacties