Hospice Xenia kanshebber voor geldprijs NCRV-actie

Hospice Xenia kanshebber voor geldprijs NCRV-actie

LEIDEN – Het Leidse hospice Xenia is in de race voor een mooie geldprijs van de NCRV. Met de jaarlijkse actie Warm Hart geeft de omroep drie goede doelen een een financieel steuntje in de rug.

Veilige: huiselijke omgeving

NCRV-leden hebben de afgelopen maanden hun favoriete goede doelen in kunnen sturen, om mee te dingen naar de geldprijzen van de actie Warm Hart. Anneke van der Heiden bedacht zich geen minuut en zette hospice Xenia op de nominatielijst. “Mijn echtgenoot is daar de klusjesman”, schrijft ze op de website van Warm Hart.

“Xenia wil een veilige, huiselijke omgeving creëren voor jonge mensen die intensieve medische zorg nodig hebben. Iedereen kan bij Xenia terecht, ongeacht geloof, politieke overtuiging of financiële draagkracht.”

Mooie geldbedragen

Elk jaar geeft de NCRV met de actie Warm Hart geldbedragen weg aan drie goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een zorgzame samenleving. Welke goede doelen dat zijn, mag het publiek bepalen. Het aantal stemmen bepaalt ook wie de cheque van 10.000 euro, 5000 euro en 2000 euro in ontvangst mag nemen.

Draag jij Xenia een warm toe? Laat dan hier je stem horen.

Foto: Xenia

reacties