Hoteliers blussen brand bij buren op Oude Singel

Hoteliers blussen brand bij buren op Oude Singel

LEIDEN – Een brandje op de Oude Singel bracht woensdagavond heel wat buurtjes op de been. Bij een woning bleek een buitenlamp in de fik te staan.

Nachtelijk avontuur

Iets voor elven ’s avonds kwam bij de brandweer de melding binnen van een brand op de Oude Singel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar de buren waren al bezig het voorwerk te doen. Lorenzo van Beek, één van de eigenaren van Boutique Hotels van Leyden, schrijft over het nachtelijk avontuur op Facebook.

Brandlucht

Lorenzo en zijn partner Gaston zaten net lekker uit te puffen op de bank na een lange werkdag, toen ze toen ze de lucht van verbrand hout roken. De eerste gedachte was dat de achterburen met een houtkorf in de weer waren. Maar de brandlucht werd erger en erger. Al snel ging de brandmelder van de buren af.

Emmers en tuinslang

De flamboyante hoteliers waren via hun dakterras naar het terras van de buren gesprongen. Daar vulden ze emmers met water en gebruikten een tuinslang om het vuur te doven. Ondertussen kwamen er met veel kabaal twee brandweerwagens aanrijden. Gaston bonkte op de deuren van naastgelegen woningen om de buren uit hun bed te halen.

Rookontwikkeling

Het brandje viel uiteindelijk nogal mee; het bleek om buitenverlichting te gaan die vlam had gevat. De rookontwikkeling was desondanks groot en richtte schade aan. Niet alleen niet alleen bij de buren die brand hadden, maar ook bij de naastgelegen panden.

“Lang leve brandmelders, Gaston, en… De snelheid van deze diva”, schrijft een opgeluchte Lorenzo op Facebook.

Foto: Lorenzo van Beek via Facebook

reacties