Featured Video Play Icon

[VIDEO] Leidse vestiging Hudson’s Bay eindelijk geopend

LEIDEN – Na lang wachten is het moment daar: Hudson’s Bay is geopend. Leiden heeft de tweede vestiging van het Canadese warenhuisconcern na Amsterdam. En de verwachtingen zijn hoog gespannen.

“Ik denk dat Leiden de Hudson’s Bay heel erg hard nodig heeft”

Hoewel er meer pers dan publiek voor de deur leek te staan, werd er door alle aanwezigen luidkeels afgeteld voor het openingsmoment. Direct daarna gingen de deuren van het warenhuis voor het eerst open voor het winkelend publiek. Eenmaal binnen werden zij ontvangen door het personeel dat applaudisseerde voor deze eerste bezoekers van hun winkel.

Hudson’s Bay moet een behoorlijk gat in het Leidse winkelaanbod opvullen. Maar als het succes in het thuisland een voorbode mag zijn, komt het wel goed. Zo vertelt een mevrouw aan Leiden.TV: “Ik kende Hudson’s Bay van Canada. Daar ben ik heel erg vaak geweest. Ik denk dat Leiden deze winkel heel erg hard nodig heeft.”

V&D al bijna vergeten

Alleen de buitenkant van het pand en restaurant La Place op de bovenste etage herinneren nog aan het roemruchte verleden van Vroom & Dreesmann op die plek. Alhoewel, er zijn meer overeenkomsten met de vorige huurder van Aalmarkt 22. Zo is de monumentale trap in ere hersteld en ook de speelgoedafdeling zit op dezelfde plek als vroeger bij V&D.

Voor de rest waard de geest van het failliete warenhuis er niet meer rond. “Het is niet alsof ik het gevoel heb een tweede V&D binnen te lopen,” vertelt een van de eerste bezoekers. “Het is hier wel echt anders. Dat is maar goed ook want V&D is niet voor niets ten onder gegaan.”

reacties