Hudson’s Bay opent volgende week haar deuren

Hudson’s Bay opent volgende week haar deuren

LEIDEN – Het wachten duurde lang, maar wordt volgende week beloond: dan opent Hudson’s Bay eindelijk haar deuren.

Vertrouwde deuren

Na het faillissement van V&D vorig jaar kreeg het pand een tijdelijke nieuwe bestemming als pop-up warenhuis, maar daarna stond het leeg. De Canadese winkelketen Hudson’s Bay was bezig om de winkels in het buitenland te openen, en koos het markante gebouw aan de Aalmarkt om in Leiden neer te strijken. Na een periode van intensief verbouwen en omvormen gaat de vertrouwde deuren volgende week weer open.

Shoppinghappy

Hudson’s Bay belooft een shoppingparadijs te worden, met kleding in de rekken van onder andere het populaire Topshop, CK Jeans, Opening Ceremony, Love Stories, MAC en Scotch & Soda. Ook zal het warenhuis een woonafdeling herbergen om van te likkebaarden. Ook La Place keert terug en krijgt een restaurant op de bovenste verdieping. 12.500 vierkante meter waar je je niet hoeft te vervelen en die Leiden weer shoppinghappy zouden kunnen gaan maken.

Ambities

Hudson’s Bay is Nederland in rap tempo aan het veroveren, met ambities als twintig filialen in Nederland en een Nederlandse webshop. Het filiaal in Amsterdam gaat donderdag open voor het publiek; daarmee is de Canadese winkelketen definitief geland in Nederland.

UPDATE: Inmiddels heeft het warenhuis laten weten rond 24 augustus met een definitieve openingsdatum te komen voor de winkel in Leiden. Ook de vestiging in Amsterdam is nog niet open. Lees hier meer.

Foto: Leiden Shopping

reacties