Bewoners Huis Op De Waard getrakteerd op onvergetelijke dag

Bewoners Huis Op De Waard getrakteerd op onvergetelijke dag

LEIDEN – Drie boten gevuld met fruit, groente, bloemen en planten varen naar de onlangs geheel gerenoveerde en verbouwde woonzorglocatie Huis Op De Waard in Leiden. De bewoners worden donderdag eens lekker verwend.

Lekker dagje uit

De producten worden aangeboden door de leden van LTO Glaskracht Nederland, een brancheorganisatie van glastuinbouwbedrijven. Diverse Leidse bedrijven doen mee
met de festiviteit. Na het afleveren van de gezonde lading maken de boten van de Leidse Rederij een rondvaart met bewoners van ’t Huis op de Waard door de stad.

Leidenaar en netwerkcoördinator bij LTO Glaskracht Nikos van Aelst, initiatiefnemer van de festiviteiten: “Ik ben er trots op dat we voor de derde keer de bewoners van
het Huis Op De Waard in het zonnetje kunnen zetten. Vorige keren hadden we honderden bossen zonnebloemen, nu delen we ook vaste luchtzuiverende planten uit en natuurlijk heerlijk verse groente en fruit uit de Hollandse kassen. En een rondvaartboot vol met rolstoelgangers blijft een prachtig gezicht. Zeker als ze zingend door Het Gangetje varen!”

Belangeloos

Ter verhoging van de feestvreugde kwam ook wethouder Strijk op bezoek bij de senioren voor een kop koffie en een babbeltje. Na terugkomst wordt de feestelijke middag afgesloten met een barbecue aan het water, aangeboden door Zorggroep Marente. Ook biedt visbrasserie de Poort de bewoners een smakelijk vishapje van garnalen en haring aan. Het Leidse Viswijvenkoor ondersteunt de festiviteiten muzikaal. Alle deelnemende organisaties en bedrijven verlenen geheel kosteloos hun medewerking.

In totaal  zijn er ongeveer 120 bossen rode rozen, 500 planten en honderden stuks groente en fruit bezorgd. Er was zoveel groente, dat er een deel naar de Voedselbank is gegaan.

Foto’s: Emile van Aelst

reacties