Huiskater van Leythenrode Roderick wandelt naar België

Huiskater van Leythenrode Roderick wandelt naar België

LEIDERDORP – Een maand lang zaten zijn baasjes in de zorgen, maar Roderick is weer veilig terug op het nest. De huiskater van verpleeghuis Leythenrode was aan de wandel gegaan… Naar België.

Op avontuur

Roderick woont al jaren in verpleeghuis Leythenrode. De bewoners van de zorginstelling zijn allemaal dol op de rode kater. Toch besloot hij eind september op avontuur te gaan. Een maand lang zaten bewoners en personeel in spanning; waar hing Roderick uit?

Muizen

De ondernemende kater bleek in een maand tijd een tocht van 165 kilometer hemelsbreed te hebben afgelegd. Hij is van Leiderdorp naar –of all places – Muizen in België gewandeld. Muizen ligt zo’n 30 kilometer onder Antwerpen.

Chip

Roderick een chip in z’n nek, dus de Belgische eerlijke vinder kon eenvoudig achterhalen waar de kleine avonturier thuishoort. De receptionistes van Leythenrode sprongen meteen in de auto voor een retourtje Muizen.

Welkom thuis

Het personeel en de bewoners van Leyhtenrode zijn dol- en dolgelukkig dat de huiskater weer thuis is. Donderdagochtend stond er ‘Welkom thuis Roderick’ te lezen op het raam. De rode kater zelf had geen commentaar.

Foto: Leythenrode via Facebook

reacties