Gasexplosie in Ververstraat, bewoner met brandwonden afgevoerd

Gasexplosie in Ververstraat, bewoner met brandwonden afgevoerd

LEIDEN – Hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt na een melding in de Ververstraat. In de benedenwoning heeft zich een gasexplosie voorgedaan. Volgens de politie geldt er gevaar voor een mogelijke tweede gasexplosie.

Buren hebben de ontploffing gehoor den gevoeld. Daardoor trilden hun ramen en werden verschillende ruiten van het bewuste pand vernield. Op het moment van de explosie zou de bewoner van het huis bezig zijn geweest met de gasleiding.

Omgeving huis afgezet

Omwonenden worden opgeroepen terug hun huis in te gaan. Kijkers worden door agenten en brandweerlieden op afstand gehouden. Met linten wordt de omgeving van het pand afgezet. Een auto die in de buurt van het getroffen huis geparkeerd stond heeft schade door de klap.

Een brandweerman die in de buurt woont, was als eerste ter plaatse. Hij heeft met een brandblusser van buitenaf te hulp geschoten tot de collega’s arriveerden.

Rond 17.30 uur lieten de hulpdiensten weten dat er behalve de bewoner niemand in het pand aanwezig was tijdens de ontploffing. Hij is met brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis. In het huis is de schade aanzienlijk.

Foto: J2TV / Jimmy de Heus

reacties