Human Library van We Are Leiden: lees eens een menselijk boek

Human Library van We Are Leiden: lees eens een menselijk boek

LEIDEN – We Are Leiden is op zoek naar Leidenaren met bijzondere levensverhalen. Al die verhalen vormen zaterdag 28 oktober de ‘Human Library’.

Eerste indruk

Op zaterdag 28 oktober lees in de Openbare Bibliotheek Leiden geen je boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven misschien niet snel spreekt. Zo kun je erachter komen of je eerste indruk klopt. En of je wat je over ze denkt, eigenlijk wel klopt met wie ze zijn.

Een-op-een-gesprek

Het publiek kan op deze zaterdagmiddag een een-op-een gesprek aangaan met personen met bijzondere levensverhalen, die ook vaak door hun levenswijze, uiterlijk, beroep of achtergrond te maken hebben met de vooroordelen van anderen. Door het gesprek aan te gaan, wil We Are Leiden laten zien dat aannames en vooroordelen vaak juist niet kloppen. Het concept van de Human Library is ooit ontstaan in Denemarken, maar het wordt inmiddels overal in de wereld georganiseerd. En nu dus ook in Leiden.

Heb jij een mooi verhaal?

Geen Human Library zonder menselijke ‘boeken’. We Are Leiden is nog op zoek naar sprekers die hun verhaal willen delen. Deze sprekers zullen in gesprek gaan met het publiek over hun leven en ervaringen. Lijkt het je mooi om jouw verhaal te delen? Stuur dan per e-mail een korte omschrijving van jouw verhaal en je contactgegevens naar info@weareleiden.com.

Foto: J2TV

reacties