Featured Video Play Icon

IJssportverenigingen vechten voor nieuwe schaatshal

LEIDEN – Vorige week kondigde wethouder Paul Dirkse aan een streep te willen zetten door de plannen voor een nieuwe schaatshal bij Sportpark De Vliet. IJssportverenigingen en schaatsliefhebbers staan sindsdien op hun achterste benen en hebben een demonstratie aangekondigd.

Herrie op het Stadhuisplein

De andere sportplannen, de bouw van een nieuw zwembad en een nieuwe sporthal, slokken zoveel van het budget op dat wethouder Paul Dirkse keuzes moet maken. Hij heeft besloten dat het geld dat voor de schaatshal bestemd was naar de andere projecten moet gaan.

Dat laten de schaatsfanaten niet zomaar over hun kant gaan. #redijssportleiden is inmiddels behoorlijk trending op de social media. Ook roepen de schaatsverenigingen op om donderdagavond herrie te gaan maken op het Stadhuisplein, wanneer erover het onderwerp vergaderd wordt.

“Het is een actie van de 24 schaatsclubs die hier rijden en van de schaatshal zelf”, vertelt Max Blondeau van IJssportvereniging Leiden. “Wat wij willen bereiken is dat de gemeenteraad inziet dat het besluit zoals het college dat voorstelt, rampzalige gevolgen kan hebben voor het voortbestaan van de schaatssport in Leiden en de hele regio.”

Geen alternatief

“Als de actie niet lukt en de gemeenteraad dus besluit om het geld niet aan een nieuwe ijshal te besteden, dan zal Schaatshal Leiden over een paar jaar niet meer gebruikt kunnen worden en dan is er geen alternatief. Dan moeten alle schaatsers uitwijken naar andere ijshallen in Haarlem, Den Haag en Zoetermeer. Uiteindelijk heeft dat een negatieve invloed op de ijssportbeoefening in de hele regio.”

Toekomst van het schaatsen

“Het is donderdagavond de bedoeling dat de ijsclubs zich laten zien, zich laten horen ook,” aldus Max Blondeau. De clubs gaan voorafgaand aan de commissievergadering protesteren. “Om hun positie kracht bij te zetten en het op te nemen voor de toekomst van het schaatsen in de Leidse regio.”

 

reacties