IKEA Leiderdorp voorlopig nog een droom

IKEA Leiderdorp voorlopig nog een droom

LEIDERDORP – Helaas, voorlopig zit een IKEA-vestiging in Leiderdorp er nog niet in. Dat laat de Nederlandse tak van de Zweedse meubelgigant weten aan Leiden.TV.

Halte IKEA

Wethouder Kees Wassenaar van Leiderdorp klonk woensdag uiterst positief tijdens de ondertekening van een overeenkomst met provincie en gemeente Leiden over de R-netverbinding. “De halte IKEA staat zelfs in deze overeenkomst”, zei de wethouder in een interview met Sleutelstad FM. “Ik heb er echt alle vertrouwen in dat niet al te lang meer gaat duren.”

Afhankelijk van IKEA Global

Velen kijken reikhalzend uit naar de komst van de vestiging IKEA Leiderdorp, maar helaas, IKEA Nederland is iets minder overtuigd dan wethouder Wassenaar. “Leiderdorp is erg interessant voor IKEA, maar dat is inmiddels geen nieuws meer. Veel meer dan dat is het overigens niet”, zegt een woordvoerder van IKEA Nederland.

“IKEA Global is aan het onderzoeken hoe IKEA er in de toekomst uit moet gaan zien. Zij zijn ook bezig nieuwe winkelformats te bedenken. Er is voor Leiderdorp nog geen format ontwikkeld of gekozen. Dus voorlopig komt er geen vestiging van IKEA in Leiderdorp, waarschijnlijk de komende jaren nog niet.”

Leiderdorp is in ieder geval goed voorbereid met de nieuwe R-netbushalte.

Foto: Pixabay

reacties