Ja… Ja… Ja… IKEA lijkt nu ècht naar Leiderdorp te komen

Ja… Ja… Ja… IKEA lijkt nu ècht naar Leiderdorp te komen

LEIDERDORP – Zou het dan toch echt gaan gebeuren? Komt IKEA dan eindelijk naar Leiderdorp, zoals al jaren in de planning ligt? Het lijkt er wel op, want het Leiderdorps Weekblad weet te melden dat op 21 december de bouwgrond langs de A4 officieel in andere handen is overgegaan. De handen van IKEA dus.

Sinds 2009

Leiderdorp wacht al sinds 2009 op de Zweedse meubelgrootgrutter, maar het ging allemaal niet zo smooth. Het duurde eindeloos tot de vergunningen rond waren, daarna had IKEA moeite met de verouderde bouwplannen, vervolgens kickte de economische crisis in en toen ging IKEA Global op zoek naar een nieuw winkelformat, enz. etc.

In maart vorig jaar was wethouder Kees Wassenaar van Leiderdorp heel positief: tijdens de ondertekening van een overeenkomst met provincie en gemeente Leiden over de R-netverbinding stond zelfs de halte ‘IKEA’ al ingetekend.

Terughoudend

Een woordvoerder van IKEA Nederland was toentertijd nog wat terughoudend: “IKEA Global is aan het onderzoeken hoe IKEA er in de toekomst uit moet gaan zien. Zij zijn ook bezig nieuwe winkelformats te bedenken. Er is voor Leiderdorp nog geen format ontwikkeld of gekozen. Dus voorlopig komt er geen vestiging van IKEA in Leiderdorp, waarschijnlijk de komende jaren nog niet.”

“Niet over één nacht ijs”

“Met de formele overhandiging van de bouwgrond van de gemeente Leiderdorp aan IKEA komt de nieuwe vestiging op het terrein Bospoort weer een stap dichterbij”, zegt een woordvoerder van IKEA in een officiële verklaring namens Egbert Dijkstra, Property & Expansion Manager van IKEA Nederland.

“Als eigenaar van de bouwgrond zeggen we toe ons tot het uiterste te zullen inspannen om in de loop van 2018 met het plan voor een toekomstbestendig woonwarenhuis te komen. Bij IKEA hebben we Leiderdorp al jaren geleden aangewezen als interessante plek voor een nieuwe vestiging, maar bij het nemen van het uiteindelijke besluit om te gaan bouwen, ga je niet over één nacht ijs. De woonbehoeften en winkelwensen van Nederlanders veranderen nu eenmaal snel. Komende tijd gaan wij dit vertalen in een bouwplan voor de nieuwe winkel. Met de aankoop en overdracht van de grond is een belangrijke stap genomen.”

Foto: Pixabay

reacties