Ilias mag nog even blijven in Noordwijk

Ilias mag nog even blijven in Noordwijk

LEIDEN – Ilias El Marsse staat donderdag gewoon weer op de Noordwijkse markt. Dat heeft hij woensdagavond laten weten op Facebook. De olijke marktkoopman kreeg vorige week van gemeente Noordwijk te horen dat zijn vergunning was ingetrokken, maar mag in afwachting van het kort geding dat over twee weken dient toch op de markt staan.

De situatie rondom de vergunning ligt wat ingewikkeld. De kraam van Ilias Delicatessen in Noordwijk wordt uitgebaat door een andere ondernemer, meneer Heba, wiens naam op de vergunning staat. De gemeente Noordwijk vraagt zich nu af of de vergunninghouder de kraam op de dinsdag- en donderdagmarkt wel echt zelf exploiteert, of meewerkt in ‘zijn’ kraam.

Ruchtbaarheid

Ilias was het absoluut niet eens met de beslissing van gemeente Noordwijk en gaf er flink wat ruchtbaarheid aan op zijn Facebookpagina en YouTube-kanaal. Vele Noordwijkse klanten reageerden verbaasd en boos; de delicatessen van Ilias vallen ook in de kustplaats zeer in de smaak. De gemeente ging daarop met Ilias in gesprek. Er werd besloten dat Ilias met zijn kraam op de dinsdag- en donderdagmarkt in Noordwijk mag blijven staan, in afwachting van het kort geding dat over twee weken dient.

De afdeling communicatie van gemeente Noordwijk zegt over de zaak: “De Noordwijkse markt is een leuke markt, voor een plekje bestaan wachtlijsten van mensen die hun vergunningen en papieren wel helemaal in orde hebben. Ilias heeft dat niet en dus moet hij helaas weg. Hij wil de beslissing aanvechten en daar heeft hij alle recht toe. Hij mag tot het kort geding blijven staan met zijn kraam omdat wij heus wel begrijpen dat er geld verdiend moet worden, dus die kans willen we hem nog geven. Maar voor ons als overheidsinstelling is het hanteren van eerlijke spelregels het belangrijkst. We zien het kort geding op 30 juni dus met vertrouwen tegemoet.”

reacties