Illegaal examenfeestje Vlietland levert berg troep op

Illegaal examenfeestje Vlietland levert berg troep op

LEIDEN – De politie heeft afgelopen nacht een stel examenleerlingen naar huis gestuurd die illegaal een feestje aan het bouwen waren bij recreatiegebied Vlietland.

Flink feestje

Het was nog een flink feestje ook. Ongeveer negentig jongeren hadden zich verzameld op het surfstrand van recreatiegebied Vlietland. Blijkbaar wilden ze hun haren nog even los gooien voordat ze volgende maand serieus aan de bak moeten. Het merendeel van de dames en heren feestneuzen was onder invloed, en veelal ook van echt sterk spul. Op het gras was een vuur gestookt, de feesttroep en flessen lagen over het gras en strand verspreid. Ook dreef er behoorlijk wat glaswerk in het water.

Opruimen

Nadat de politie het niet zo feestelijke feestje beëindigde, werd een deel van de troep opgeruimd door een paar leerlingen. Ongeveer de helft van de groep moest vervolgens ook weer verwijderd worden bij park De Bult, waar zij dachten het feest te moeten voortzetten.

Kijk uit met blote voeten

Vrijdagochtend is het feestgebied in rap tempo zo goed en zo kwaad mogelijk schoongemaakt door een bedrijf. Dat stond sowieso al op de planning, maar met de extra troep kon het bedrijf nog harder aan de gang. Mocht je er de komende dagen in het gras willen gaan liggen: het is niet uitgesloten dat in het gras en zand en in het water nog glaswerk ligt. Pas dus op waar je je voeten neerzet.

“Met dank aan de examenkandidaten”, schrijft de politie op Facebook.

Foto: Politie Leiden Zuid via Facebook

reacties