Imam Malik boos om uitzending Undercover in Nederland

Imam Malik boos om uitzending Undercover in Nederland

LEIDEN – Islamitisch Centrum Imam Malik heeft niets te maken met illegaal afgesloten religieuze huwelijken. Dat zegt het bestuur van de moskee in Leiden-Noord. De leiding van het gebedshuis heeft teleurgesteld gereageerd op het gebruik van beelden van haar moskee in combinatie met het onderwerp van de uitzending van Undercover in Nederland van zondagavond.

Bestuur Imam Malik: “Wij zijn woedend, teleurgesteld en vooral bedrogen. Sensatie over de rug van onschuldigen is onacceptabel.”

In de aflevering van het SBS6-programma gaat het over het illegaal afsluiten van religieuze huwelijken. Het bestuur vindt dat met het meermaals duidelijk tonen van haar gebedshuis de indruk wordt gewekt dat de moskee zich met deze praktijken zou inlaten. Het islamitisch centrum zegt zich juist te verzetten tegen dit soort huwelijken en vind het afsluiten van dergelijke verbindingen ‘wettelijk en islamitisch onjuist’.

Geen reactie Alberto Stegeman

De redactie van het programma, dat gepresenteerd wordt door Alberto Stegeman, wilde niet reageren op onze vragen. Wel laten de makers van Undercover in Nederland aan Omroep West weten dat een rectificatie er niet in zit.

reacties