In Oegstgeest ligt het geluk op straat

In Oegstgeest ligt het geluk op straat

REGIO – Wij Nederlanders zijn echt een dolgelukkig volkje, als we de cijfers mogen geloven. Stichting Atlas voor Gemeenten heeft voor het eerst het gevoel van geluk per gemeente in kaart gebracht. De resultaten zijn om te janken. Van geluk, welteverstaan.

Gelukkig in een dorp

De resultaten zijn gebundeld in de Geluksatlas 2017, meldt de NOS. Inwoners per gemeente mochten een rapportcijfer geven aan hun leven. En wat denk je? In grote steden zijn minder mensen gelukkig dan in kleinere gemeenten en dorpen.

Geluksbubbel

Het ongelukkigst zijn mensen in Rotterdam. Nu mag je dat met een korrel zout nemen, want met 82% gelukkige mensen zitten de stad nog steeds niet te kniezen in een hoekje, hoor. Hellendoorn daarentegen zit met 94% gelukkige mensen in een absolute geluksbubbel.

Voorwaarden voor geluk

Na bestudering onder de microscoop blijkt dat de gelukkigste mensen rijk zijn, hoogopgeleid, gezond, christelijk, getrouwd en pensioengerechtigd zijn, zonder thuiswonende kids en zonder migratieachtergrond in een goede woon-en leefomgeving. Je kunt dus zelf afstrepen wat jou een tandje minder gelukkig maakt.

de Leidse regio is happy

Ook in onze eigen regio ligt geluk op straat. Oegstgeest schreeuwt haar geluk van de daken met 89% gelukkige inwoners en in Voorschoten en Zoeterwoude begint 88% de dag met een dansje. Leiden en Leiderdorp daarentegen zijn iets minder gelukkig met 85% happy people. Zelfs in het slechtste geval kun je de Leidse regio dus uiterst tevreden noemen!

Foto: Pexels

reacties