Indonesische midzomernacht in de Hortus

Indonesische midzomernacht in de Hortus

LEIDEN – 21 juni is het midzomernacht, de langste dag van het jaar. Al sinds mensenheugenis een tijd om feest te vieren. Een traditie die de Hortus Botanicus met veel plezier voortzet, en dit jaar in Indonesische sferen.

Vocale verassing

In de Hortus kun je woensdagavond 21 juni tot middernacht genieten van theater, een masterclass over bubbels, Javaanse dans, Indonesische verhalen, Aaf Verkade in de vijver en deelnemen aan verschillende groene activiteiten. Popkoor Prestige trapt om 19.45 uur af met een – zoals altijd- vocale verrassing.

Indonesische sferen

Het zal je niet ontgaan zijn dat Leiden dit jaar het Asia Year viert. Ook blaast de botanische tuin in Bogor, Indonesië, 200 kaarsen uit op haar verjaardagstaart. Reden genoeg voor de Leidse Hortus om deze editie van het Midzomernachtsfeest in Indoneschische sferen te hullen.

Zo kunnen gasten zich laten verwennen door RelaxPoint die Indonesische massages aanbiedt, of zich vergapen aan een speciaal optreden van Javaanse dansgroep Kuwung-Kuwung. ANAE presenteert voor deze editie de muziektheatervoorstelling ‘Perkoetoet’, een stuk gebaseerd op verhalen van de Indische oma van Anne.

Baby’s op de reuzenwaterlelie

Met afstand en stip het populairste onderdeel op het programma: je pasgeboren spruitje laten fotograferen terwijl hij of zij op het majestueuze blad van de Victoria Amazonica ligt. Deze reuzenwaterlelie is al sinds 1872 vaste bewoner is van de Victoriakas. Kersverse ouders en nieuwbakken opa’s en oma’s kunnen hun troeteltje opgeven via (Groot)Ouders kunnen zich opgeven via de website. Wees er snel bij, want Victoria is, zoals gezegd, ontzettend populair. Benieuwd naar het hele programma? Kijk dan hier.

Foto: Archief Leiden TV

reacties