Indrukwekkend lijstje winnaars bij Triathlon Leiderdorp

Indrukwekkend lijstje winnaars bij Triathlon Leiderdorp

LEIDERDORP – Een recordaantal deelnemers stond te trappelen bij de startstreep op bedrijventerrein De Baanderij voor de Triathlon Leiderdorp. Ruim 700 sportievelingen zwommen, fietsen en renden mee, en dat leverde een indrukwekkend lijstje winnaars op.

Allerzwaarste sportwedstrijd

Zondag was alweer de 25e editie van de Triathlon. Om half 9 ’s morgens startten de deelnemers voor de midden afstand, een uur later waren de sprinters aan de beurt. Om half elf traden de die-hards aan voor de Olympische afstand. Een triatlon bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42,195 km hardlopen. Ja, de marathon-afstand dus. Deze combinatie maakt een triatlon zo’n beetje de allerzwaarste sportwedstrijd er bestaat.

Krachtmeting

Door de vele verschillende afstanden, starttijden en niveau’s kent de Triathlon Leiderdorp een indrukwekkend rijtje winnaars. Stefan Overmars werd de winnaar van de halve marathon, met een prachtige tijd van 4 uur, 9 minuten en 13 seconden. Hanneke de Boer-Bouma werd winnares bij de dames.  Bijzonder is dat deze Leidse topper helemaal terug is gekomen nadat ze moeder is geworden. Martijn Boot werd de grote winnaar op de Olympische afstand, Petra Sloots werd kampioen op de Olympische afstand bij de dames. Rinse van de Ouweele knalde als eerste over de finisch op de Zijldijk in de sprint heren, Mandy Verbakel was de snelste sprinter bij de dames.

 “Heel tevreden”

De organisatie kijk terug op een goed verlopen evenement.

“We zijn er zelf helemaal blij met hoe het is verlopen”, vertelt René Bos van Triathlon Leiderdorp. “Het weer zat mee en alle voorbereidingen hebben goed geholpen. We krijgen veel positieve reacties van de deelnemers en de overlast voor de omwonenden viel ook mee. We zijn dus heel tevreden!”

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties