Informateur Oegstgeest adviseert college VVD, CDA en PrO

Informateur Oegstgeest adviseert college VVD, CDA en PrO

OEGSTGEEST – Informateur Vincent Janssen adviseert een college van VVD, Progressief Oegstgeest en CDA. Op basis van partijstandpunten heeft deze combinatie de beste kans van slagen.

Stevige basis in het dorp

Dat is de kern van het advies dat informateur Vincent Janssen dinsdag gaf. Op basis van de standpunten en de verkiezingsuitslag kan deze coalitie rekenen op een stevige basis in de raad en in het dorp. Hoewel er herkenbare inhoudelijke verschillen zijn tussen de partijen, lijkt het mogelijk tot een werkbaar akkoord te komen.

Herindeling geen optie

Informateur Janssen concludeert verder dat een herindeling voor Oegstgeest op basis van de verkiezingsuitslag en zetelverdeling in de raad geen reële optie meer is. Hij adviseert Oegstgeest het voortouw te nemen bij de verdere discussie over regionale samenwerking. Al te beginnen bij de vorming van de nieuwe colleges in de regio.

Akkoord op hoofdlijnen

Tot slot adviseert Janssen om een akkoord op hoofdlijnen te sluiten. Niet een lange lijst met maatregelen, maar een akkoord dat ruimte laat voor het betrekken van het dorp, de raad en de regio bij de uitvoering.

Vervolggesprek

Op basis van dit advies zal een vervolggesprek gepland worden met de fractievoorzitters van VVD, PrO en CDA. Indien zij positief reageren op het advies, zullen de daadwerkelijke onderhandelingen snel van start gaan.

Foto: Pixabay

reacties