Inmiddels traditie: samenscholingsverbod bij voetbalkooi Slaaghwijk

Inmiddels traditie: samenscholingsverbod bij voetbalkooi Slaaghwijk

LEIDEN – Nu de dagen langer worden, blijven jongeren ook wat langer buiten. Bij de voetbalkooi in Slaaghwijk bijvoorbeeld. Om geluidsoverlast te voorkomen, heeft burgemeester Lenferink net als voorgaande jaren een samenscholingsverbod afgekondigd voor de zomermaanden.

Rondhangen

Het samenscholingsverbod in Slaaghwijk gaat op Hemelvaartsdag in en loopt tot eind oktober. De zomer dus. In deze maanden mag je niet bij de voetbalkooi en het het speeltuintje rondhangen tussen tien uur ‘savonds en zeven uur ’s morgens. Dit samenscholingsverbod geldt al enige jaren elke zomer. Rondhangende jongeren zorgden voor veel geluidsoverlast ’s avonds en ’s nachts, zodat buurtbewoners niet fatsoenlijk konden slapen.

Onrust

De speelplek werd veertien jaar geleden geplaatst voor de vele kids in Slaaghwijk. Mooi idee, maar met name de voetbalkooi leverde de nodige overlast op. Er werd wat verbouwd en gesleuteld aan de kooi, maar dat leverde nog immer niet het gewenste resultaat op. Ondertussen groeide de onrust in de wijk na enkele gevallen van vandalisme en vechtpartijtjes. Dankzij het jaarlijkse zomer-samenscholingsverbod kunnen de buurtbewoners alweer een paar jaar rustig lekker op één oor.

Foto: Flickr

 

reacties