Investeringen helpen Leidse sportclubs groeien en bloeien

Investeringen helpen Leidse sportclubs groeien en bloeien

LEIDEN – Wethouder Dirkse gaat de Leidse voetbalclubs DoCoS en DIOK voor de korte termijn uit de brand helpen met een aantal investeringen. Het ledenaantal groeit stevig door en met de investeringen kunnen ze weer even een tijdje door tot het buitensportpark in de Mors heringericht wordt.

Gras, licht, omkleden

Voetbalvereniging DoCoS en rugbyvereniging DIOK groeien en groeien, maar hebben te weinig ruimte om hun leden te laten sporten. Dit jaar wordt er een plan gemaakt voor de herinrichting van het buitensportpark in de Mors. Maar de verenigingen hebben hulp nodig en wel nu. Daarom gaat sportwethouder Paul Dirkse de verenigingen voor de korte termijn uit de brand helpen met een kunstgrasveld, nieuwe verlichting en twee portocabins die gebruikt kunnen worden als tijdelijke kleedkamers.

Kunstgras

Het bestaande grasveld, te weten veld twee, wordt vervangen door kunstgras. Het is de bedoeling dat zowel DoCoS als DIOK dit veld gaan gebruiken. Kunstgras kan veel intensiever bespeeld wordendan echt gras. Beide clubs trainen nu noodgedwongen geregeld op andere velden in de stad. Met de investering in kunstgras wordt de ergste nood weggenomen. Volgens planning moeten in het najaar moeten de investeringen gerealiseerd zijn.

Contourenplan

De gemeenteraad heeft eind september 2017 het contourenplan buitensportaccommodaties vastgesteld. De gemeente Leiden werkt toe naar multifunctionele, eigentijdse open wijksportparken. Omdat de plannen hiervoor nog moeten worden uitgewerkt, is sportwethouder Paul Dirkse in gesprek gegaan met de vitale verenigingen DoCoS en DIOK over hun knelpunten. Hij ziet mogelijkheden om met deze investeringen de grootste knelpunten op korte termijn weg te nemen. Zijn voorstel moet nog wel langs de raad.

Foto:

reacties