Laatste voorbereidingen afgerond; de drijvende ijsbaan is open

Laatste voorbereidingen afgerond; de drijvende ijsbaan is open

LEIDEN – Er kan weer geschaatst worden op de Nieuwe Rijn! Vrijdagmiddag wordt de drijvende ijsbaan officieel geopend. ’s Morgens werd de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen.

Rondje Nieuwe Rijn

Vrijdag werd de ijsbaan voorzien van het laatste laagje ijs. De drijvende ijsbaan is dit jaar groter dan ooit en biedt maar liefst 650 m2 schaatsplezier. Een grotere baan betekent meer blauwbekkende toeschouwers: De overkapping wordt dan ook groter, zodat er voor iedereen voldoende plek om zich op te warmen. Aan knapperende vuurtjes. En chocolademelk. Tussen gezellige chalets voor een echt winterse look and feel. Tot en met zondag 7 januari kun je je schaatsen onderbinden voor een rondje Nieuwe Rijn.

Nostalgische kermis

Eveneens sfeerverhogend is de nostalgische kermis op het Stadhuisplein. Met de ijsbaan de drijvende Kerstmarkt volgende week wordt de Nieuwe Rijn omgetoverd tot een Winter Wonder Land. Tel hierbij op twee korenweekenden op 16 & 17 december en 23 & 24 december, en je ontkomt niet meer aan die koude en toch warme kerststemming.

Joris’ Kerstboom

De drijvende ijsbaan is al jaren een grote publiekstrekker rond deze tijd van het jaar. Vrijdagmiddag kan er al geschaatst worden, maar aan het eind van de middag wordt ‘ie feestelijk geopend. Ook Joris’ Kerstboom wordt ontstoken; de reusachtige boom staat dit jaar op het Hooglandse Kerkplein en is de hele maand december het middelpunt van winterse gezelligheid. Later deze maand zal Joris Linssen naar Leiden komen voor opnamen bij de boom voor zijn KRO-NCRV-programma Joris’ Kerstboom.

Foto’s: J2TV

reacties