Jaarwisseling heftige nacht voor de hulpdiensten, maar iets minder dan vorig jaar

Jaarwisseling heftige nacht voor de hulpdiensten, maar iets minder dan vorig jaar

REGIO – De jaarwisseling is een feestelijke aangelegenheid, maar voor hulpverleners die dienst hebben is het vooral de heftigste nacht van het jaar. En hoewel er over het algemeen een lichte daling te zien is in het aantal incidenten, zijn politie en brandweer in de Leidse regio afgelopen oud & nieuw druk in de weer geweest.

Leiden

In Leiden kreeg de brandweer 79 meldingen te verwerken, voor voornamelijk containerbranden en kleine fikkies van bijvoorbeeld afval, maar ook drie autobranden. Dus ja, druk, maar niet zo druk als vorig jaar: toen moest de brandweer maar liefst 99 uitrukken. De politie kreeg 25 incidenten voor de kiezen. Een stuk minder dan de 71 stuks vorig jaar. Helaas werd tijdens één incident een agent zwaar mishandeld door vier vechtersbazen op de Lange Mare.

Leiderdorp

In Leiderdorp moest de brandweer 10 keer aan de bak, meestal voor kleine branden en brandende containers. Dit is iets vaker dan de jaarwisseling van vorig jaar, want toen moesten de spuitgasten er ‘maar’ 6 keer op uit. De politie had 6 incidenten aan de hand; vorig jaar waren dat er 8.

Oegstgeest

De brandweer had het in Oegstgeest niet heel druk met 2 meldingen, maar één van die meldingen betrof een brand in een opslag voor speeltoestellen van een kinderdagverblijf aan de Aert van Neslaan. Vorig jaar rukten de brandweermannen 3 keer uit in Oegstgeest. De politie had 4 jaarwisselinggerelateerde incidenten te verwerken; da’s er eentje minder dan vorig jaar.

Voorschoten

In Voorschoten moest de brandweer er 6 keer op uit, met name voor container- en kleine afvalbranden. Tijdens de vorige jaarwisseling was dat nog 8 keer. De politie kreeg 2 meldingen. Da’s een heel, heel, héél stuk rustiger dan vorig jaar, toen ze op pad moesten voor 22 incidenten.

Zoeterwoude

Brandweer en politie in Zoeterwoude hadden heel oké. De brandweer kreeg geen enkele melding; vorig jaar was dat er eentje. De politie had het ook rustig, zij moesten maar 2 keer aan de bak. Vorig jaar was dat nog 6 keer.

Foto: Pixabay

reacties