Jaarwisseling redelijk rustig verlopen

Jaarwisseling redelijk rustig verlopen

LEIDEN – Op wat kleine brandjes na is de jaarwisseling redelijk rustig verlopen. De meeste fikkies ontstonden door verkeerd gebruikt van vuurwerk. Maar in een aantal gevallen wordt brandstichting niet uitgesloten.

Hulpdiensten in het nauw

Aan de Brandts Buyskade in Leiden stond tijdens de nieuwjaarsnacht het dak van een school in brand. Toegesnelde politie werd door omstanders bekogeld met zwaar vuurwerk. Dat was niet voor het eerst tijdens deze jaarwisseling dat hulpdiensten bekogeld werden.

Op oudjaarsdag kregen brandweerlieden het al te verduren toen zij een brandje in een container probeerden te blussen in de Antillenstraat.

Brand op straat

De brandweer had het vooral druk met meldingen van brandend afval op straat en in containers. In de Leiderdorpse Klerkenhof kwam de brandweer zelfs twee keer kijken voor dezelfde brandende kerstboom, maar tot blussen kwam het niet. Het vuur ging vanzelf uit.

brand kerkenhof jaarwisseling
In de Klerkenhof stond een kerstboom in brand.

Aan de Meerhof in Leiden ging een auto volledig in vlammen op. Ook aan de Sperwerhorst en de Agaatlaan werd een autobrand gemeld. Op de Corantijnstraat in Leiden-Noord woedde korte tijd een brand op een balkon.

Kerstboom in brand

In Het Wedde in Voorschoten werd een woningbrand gemeld. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om de kerstboom die in de woonkamer vlam had gevat.

Aan de Jacob Catslaan in Leiden ging ook een kerstboom in de fik. Daar ging het om een boom die buiten op straat stond. De bewoners van de straat stellen al jaren samen een versierde spar op om de feestvreugde in de straat met elkaar te delen. Deze brand is waarschijnlijk aangestoken omdat er naast de boom een gesmolten jerrycan is gevonden.

Alle cijfers op een rij

Later op de zondag komen de gezamenlijke hulpdiensten met een complete samenvatting van de jaarwisseling. Dan hebben we alle cijfers van Oud & Nieuw op een rij.

Foto’s: J2TV / Joost van der Stel

reacties