Japan is HOT: drukker dan druk op Japanmarkt bij Sieboldhuis

Japan is HOT: drukker dan druk op Japanmarkt bij Sieboldhuis

LEIDEN – De jaarlijkse Japanmarkt bij het Sieboldhuis begint danig uit z’n voegen te barsten door z’n groeiende populariteit. Afgelopen zondag kon je zowat over de hoofden lopen.

Bonsaiboompjes, kimono’s, sushi & sake

Dit jaar beleefde de Japanmarkt haar elfde editie. Op het Rapenburg voor het Sielboldhuis kwamen alle facetten van de Japanse cultuur aan bod: prenten, kimono’s, bonsai-boompjes, sushi, sake, manga, kalligrafie, geisha’s, Helly Kitty, Pokémon en natuurlijk COS Play, een kunstvorm waarbij deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee uit te beelden. Evenals vorig jaar was de Japanse foodcorner te vinden op de Groenhazengracht, maar nu was de markt zelf nóg uitgebreider en stonden ook aan de overkant van het Rapenburg kraampjes.

Druk, drukker, drukst

Veel bonsaiboompjes, kimono’s of manga-actiefiguren heeft Leiden.TV overigens niet gezien, want door de vele, vele, vele toegestroomde Japanfans was het schier onmogelijk de kraampjes met uitgestalde Japanse waar te bereiken. Daar had ook zeker het stralende weer iets mee te maken. Daarnaast heeft het recordaantal bezoekers aan de tentoonstelling COOL JAPAN in het Volkenkundemuseum vorig jaar ook een duit in het populariteitszakje gedaan.

COS Play

Maar eigenlijk was het helemaal niet erg, want de fraai uitgedoste COS-players die overal rondliepen waren een attractie op zich. Er was dit jaar dan wel geen COS Play-wedstrijd, maar dat weerhield vele fans er niet van zich wonderschoon uit te dossen.

Keizerlijk bezoek

Japanmuseum SieboldHuis organiseert de Japanse markt jaarlijks. Met dit festijn wordt traditiegetrouw het bezoek van de Japanse keizer herdacht, dat hij in 2000 bracht aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg.

Foto’s: PPCRN / Fleur de Haas

reacties