Jeroen Kampschreur vervangt Kjeld Nuis bij startschot Singelloop

Jeroen Kampschreur vervangt Kjeld Nuis bij startschot Singelloop

LEIDEN – Niet Kjeld Nuis, maar Jeroen Kampschreur zal het startschot geven voor de Singelloop op 20 april. De organisatie vindt het helemaal niet erg: “De ene gouden sportman vervangt de andere.”

Startpistool

Vrijdag 20 april rennen er weer honderden fanatieke hardlopers door de stad tijdens de 43 editie van de Leidsch Dagblad Singelloop. Traditiegetrouw wordt het startpistool gehanteerd door een bekende regiogenoot, vaak een uitblinker in sport. Het was geen wonder dat de organisatie dit jaar voor Kjeld Nuis koos, de Olympisch schaatskampioen uit Zoeterwoude.

Nogal druk

Maar Kjelds schema is op z’n zachtst gezegd nogal druk. Na de Olympische Spelen in Pyeongchang reisde hij meteen door naar China voor het WK sprint en daarna naar Zweden voor een wereldrecordpoging schaatsen op natuurijs. Kjeld zou het het startschot geven voor Singelloop op 20 april, maar hij heeft laten weten dat hij niet in de gelegenheid is om aan zijn eretaak te voldoen.

Geschikte vervanger

Jammer natuurlijk, maar de organisatie zit er niet zo mee. Jeroen Kampschreur hebben ze een meer dan geschikte vervanger gevonden. De Paralympisch kampioen werd vorige week nog gehuldigd in Leiderdorp voor zijn uitzonderlijke prestatie op de ski’s tijdens de Paralympische Spelen in Pyeongchang.

“De ene gouden sportman vervangt de andere”, schrijft de organisatie op Facebook. “Wij snappen dat Kjeld na zijn olympische avontuur zijn schema wat moest omgooien. Het is een meevaller dat Jeroen deze rol wil spelen op vrijdag 20 april.”

Foto: Archief PPCRN

reacties