Jessey Voorn nieuw bij ZZ Leiden

Jessey Voorn nieuw bij ZZ Leiden

LEIDEN – Jessey Voorn is de eerste nieuwe aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 1.97 meter lange guard zette vrijdag zijn handtekening onder een tweejarig contract. De 26-jarige Voorn komt over van Landstede Basketbal.

Jessey Anthony Voorn debuteerde al op zijn zeventiende in de Dutch Basketball League. Na vier seizoenen in Amsterdamse dienst stapte Voorn over naar Donar. In het seizoen 2014/2015 speelde de 15-voudig international voor de Canarias Basketball Academy in Spanje, om aan het begin van afgelopen seizoen onderdak te vinden bij Landstede Basketbal.

Steunpilaar Jessey Voorn

Bij Landstede Basketbal groeide Voorn uit tot een van de steunpilaren van de Zwolse eredivisionist die het reguliere seizoen niet alleen als eerste afsloot, maar ook de finale van de play-offs bereikte. Daarin was Donar te sterk.

In het reguliere seizoen kwam Voorn in 24 wedstrijden in actie. In gemiddeld 28 minuten speeltijd tekende hij voor 12.5 punten, 2.3 rebounds en 2.3 assists. Voorn knalde 51 driepunters raak, bijna net zoveel als zijn tweepunters (57 stuks). In de play-offs deed de guard er aanvallend nog een schepje bovenop. In elf duels kwam hij gemiddeld 30 minuten in actie. Daarin was hij goed voor 14.9 punten.

Lees het hele artikel bij VanafDeZijlijn.nl.

Foto: Jessey Voorn via Facebook

reacties