Featured Video Play Icon

[VIDEO] Jezus en Maria genieten in de Leidse binnenstad

LEIDEN – Op eerste kerstdag bracht de cast van de internationale tour van Jesus Christ Superstar een bezoek aan Leiden. Ze waren unaniem opgetogen over de stad, en met name over de schilderachtige Nieuwe Rijn.

Blij om weer in Nederland te zijn

De rol van Jezus wordt vervuld door Ted Neeley. Jazeker, de acteur die de titelrol al op zich nam in de iconische film uit 1973. Ted is de originele Jezus dus. De film maakte van hem een wereldster en hij is de rol gedurende zijn 40-jarige carrière altijd blijven spelen. Hij was blij om weer terug te zijn in Nederland.

Ted Neeley: “De mensen hier in Nederland zijn de meest respectvolle en de meest enthousiaste mensen waar we ooit voor gewerkt hebben. En de bezoekers blijven terugkomen om de show weer te zien.”

Terug in de Nederlandse theaters

De versie van de wereldberoemde rockopera Jesus Christ Superstar die momenteel grote successen boekt, was vorig jaar ook al te zien in de Nederlandse theaters. De fans blijven komen en de cast komt met liefde keer op keer terug naar ons koude kikkerlandje.

Feestdagen op tour

Het gevolg van zoveel succes, is dat je de feestdagen soms op tour moet doorbrengen, en niet met je familie thuis. De PR-man van de productie woont toevallig in Leiden en regelde een volledig programma in Leiden, met een een rondvaart over het Leidse water, een warm welkom in het stadhuis en veel informatie over Leiden en haar geschiedenis. En chocolademelk op de ijsbaan.

Dankbaar

De cast bestaat voornamelijk uit Italianen. Eén van hen is Simona Distefano, die avond aan avond Maria Magdalena speelt. “Ik ben zo dankbaar dat ik in Nederland mag spelen. De theatercultuur hier is heel belangrijk en diep geworteld, dus om in Nederland geaccepteerd te worden en bekend te zijn, is een eer voor mij.”

reacties