Jochem Myjer enthousiast over nieuw ticketsysteem tegen zwarthandel

Jochem Myjer enthousiast over nieuw ticketsysteem tegen zwarthandel

REGIO – Hekwerk, het impresariaat van onder anderen Jochem Myjer, komt dit theaterseizoen met nieuwe een nieuw systeem om de zwarte handel in tickets tegen te gaan. Het ‘smart-ticket’ met dynamische QR-code wordt alleen herkend met de mobiele telefoon van de koper.

Proefkonijn

Het managementbureau Hekwerk, dat de belangen van grootheden als Jochem Myjer en Youp van ’t Hek behartigt, was de zwarthandel méér dan zat. Het smart0ticket zit nog in de experimentele fase, maar er is goede hoop dat het systeem de zwarte handel in theater- en concerttickets, inclusief de exorbitante woekerprijzen, kan tegengaan. De voorstellingen in Amersfoort, Doetinchem en Rotterdam van Jochem Myjers ‘Adem in, adem uit’ dienen als proefkonijn voor het nieuwe systeem.

Blockchain technology

Het werkt zo: de theaterliefhebber koopt online een ticketje voor de voorstelling. Hij of zij ontvangt een smart-ticket, met een dynamische QR-code die alleen met de smartphone van de koper van de kaartjes gelezen kan worden. Het systeem maakt gebruik van ‘blockchain technology’. Mooi woord. Blockchain technoloy is een datastructuur die je kunt zien als een soort grootboek: lijsten waarin alle gegevensmutaties onder elkaar worden bijgehouden. Om mutaties aan te brengen, moet eerst toestemming worden gevraagd aan de eigenaar. Een beetje zoiets, kort door de bocht.

Guts Tickets

Het smart-ticket is ontwikkeld door Guts Tickets uit Amsterdam. Deze jongens weten waar ze mee bezig zijn: begin dit jaar wonnen ze de Buma Music Tech Award voor het meest innovatieve nieuwe businessconcept waar de entertainmentindustrie belang bij kan hebben.

#fuckdeoplichters

Jochem Myjer is blij met de proef. ‘#fuckdeoplichters”, schrijft hij opgewekt op Twitter. Eerder liet hij weten op Facebook:  “Ik beloof dat er nog heel veel kaarten vrijkomen zodat iedereen die wil komen dat ook echt kan”.

Foto: Flickr

reacties