Jochem Myjer speelt show zoals ‘ie bedoeld is in Carré

Jochem Myjer speelt show zoals ‘ie bedoeld is in Carré

LEIDEN – De nieuwe show van Jochem Myjer gaat komende zaterdag in première, en wel in de meest prestigieuze speelschuur van Nederland: Theater Carré in Amsterdam. Zelfs Jochem is er even stil van. Nou ja, figuurlijk dan.

“Carré is magisch”

Het is een jongensdroom voor de Leidse komiek, zo schrijft hij in een lange statusupdate op Facebook. Hij heeft kriebels in zijn buik en is gewoon ‘strontzenuwachtig’. Zaterdag gaat zijn nieuwe show ‘Adem in, adem uit’ in première in zijn lievelingszaal, Theater Carré in Amsterdam. De zaal waar alle grootheden van Nederland èn van over de grens hebben gestaan.

“Eigenlijk hoor je in première te gaan in je eigen stad, maar ik maak dit keer een uitzondering. In de eerste plaats past het decor niet in zijn geheel in de Leidse Schouwburg en ten tweede speel ik altijd het lekkerst in Carré. Carré is namelijk magisch”, aldus Jochem Myjer op Facebook.

De Tempel van Toon

Zoals Jochem al zegt, zijn decor past niet in de Leidse Schouwburg. Jochem houdt van spectaculair, en vooral gróót. De Leidse Schouwburg heeft geen grote kap om decorstukken in op te hangen en al helemaal geen groot zijtoneel om decorstukken in te laten verdwijnen. Vandaar de keuze om in première te gaan in Amsterdam. Met pijn in zijn Leidse hart, dat wel.

“Beetje arrogant is het wel om daar als cabaretier in première te gaan. Dat besef ik mij goed”, zegt Jochem nederig. “Alleen ik wil mijn show het meest optimaal tonen aan het publiek, familie, vrienden en recensenten. En dat doe ik het liefst in Carré. De Tempel van Toon (Hermans, red.). Mijn onuitputtelijke inspiratiebron, held en voorbeeld.”

De grens over

Jochem Myjer heeft de voorstelling eerst getoond aan kritische vrienden en intimi en tourde daarna zes maanden lang met try-outs door Nederland. Zowel qua inhoud als qua vorm haalde hij alles uit de kast. “Mijn creatieve team en ik proberen altijd met ons decor de grenzen op te zoeken wat zowel vernieuwend als zo spectaculair mogelijk is”, schrijft Jochem. “Met het risico over de grens te gaan. Helaas gebeurde dat de eerste poging. Maar de basis was gelegd. Het tweede decor ging ook niet goed, maar de derde keer lukte het wel. Driemaal is scheepsrecht. In dit geval ook. Ik ben er nu apetrots op.”

Nieuw ticketsysteem

Jochem staat te popelen om de show nu echt in vol ornaat aan iederéén te laten zien. Hij toont zich enorm dankbaar voor al die trouwe fans die in de rij staan om kaarten voor zijn shows te kopen. Hij voelt de druk om te presteren, maar ook vooral om niemand teleur te stellen. Daarom komt er binnenkort een nieuw ticketsysteem waarin het mogelijk is voor grotere gezinnen om meerdere kaarten te kopen zonder dat oplichters er een slaatje uit kunnen slaan. “Ik beloof dat er nog heel veel kaarten vrijkomen zodat iedereen die wil komen dat ook echt kan”, aldus Myjer.

“AAAAAAAAHHH!”

Maar voor nu… Nog een week lang goed eten, goed slapen, puntjes op de i zetten, en dan is er geen weg meer terug.

“Nog een paar dagen en dan is het zover. AAAAAAAAHHH!” 

Foto: Stephan Vanfleteren

reacties