Jong Oranje wint Pythia Cup (met 2 goals van ZVL’s Rozanne)

Jong Oranje wint Pythia Cup (met 2 goals van ZVL’s Rozanne)

LEIDEN – De waterpolodames van Jong Oranje hebben zondag in Griekenland de Pythia Cup gewonnen. Dit toernooi geldt als de belangrijkste voorbereiding op de Europese Kampioenschappen waterpolo later deze maand. Voor Jong Oranje lagen maar liefst drie speelsters van ZVL-Hawabo in het water.

Voorbereiding op EJK

De Pythia Cup is een internationale krachtmeting voor waterpolodames onder de 17 jaar, dat gespeeld wordt op het Griekse Itea. Jong Oranje mocht aantreden in een poule met Rusland en Servië, de andere poule bestond uit Griekenland, Italië en Australië. Met de Pythia Cup bereidde de jonge waterpolotalenten zich voor op het EJK dat eind augustus wordt gespeeld in Novi Sad, Servië.

34 seconden voor tijd

Jeugdbondscoach Gerrit-Jan Schothans selecteerde voor de Pythia Cup drie speelsters van ZVL-Hawabo: Rozanne Voorvelt, Jasmin Entezar en Isis Keijzer. Nederland won zaterdag in de halve finale met 11-10 van gastland Griekenland. Rozanne maakte de winnende goal 34 seconden voor tijd. Op zondag scoorde Rozanne wederom in de finale tegen Italië; de Nederlandse dames wonnen met 5-8: de Pythia Cup is binnen.

Foto: Waterpolo.nl

reacties