Jonge BOA Michelle staat haar mannetje in Zoeterwoude

Jonge BOA Michelle staat haar mannetje in Zoeterwoude

ZOETERWOUDE -Nooit meer leentjebuur spelen met Leiden, want Zoeterwoude heeft nu een eigen BOA! En wat voor één. Mogen wij je even voorstellen: Michelle van Velzen.

Vooruitgang voor Zoeterwoude

De 19-jarige Michelle van Velzen deed in Den Haag de opleiding handhaving, waaronder ook een stuk politieopleiding. Inmiddels werkt ze acht uur per week als BOA in Zoeterwoude, de gemeente waar ze ook zelf woont.  Acht uur per week, zet dat zoden aan de dijk? “Voorheen had Zoeterwoude 2 BOA’s uit Leiden”, vertelt Michelle. “Maar die werkten nog minder uren. Dus acht uur per week een eigen BOA, dat is een vooruitgang voor Zoeterwoude.”

Lang blond haar

Michelle is niet echt een agent Bromsnor, zeg maar. Sterker nog, ze is een mooie jongedame met lang blond haar en een prachtige lach. Zoeterwoudenaren vinden het vast niet zo erg om een parkeerboete van haar te krijgen…

“Nou, gisteren sprak ik een meneer aan en die vond het nog steeds niet leuk, hoor!”, lacht Michelle. “Tijdens m’n stage werd er weleens ‘Hé blondje!’ naar me geroepen. Ach ja. Het is maar net hoe je ermee omgaat, hoor.”

In je eentje handhaven

Michelle mag dan 19 lentes jong zijn, ze staat haar mannetje wel. “Het is in Zoeterwoude anders dan in Rotterdam of Den Haag. Daar kun je niet in je eentje handhaven. Maar hier gaat dat best. Weet je, ik woon hier, dus ik kende al veel mensen en veel mensen kenden mij al. In onveilige situaties ga ik óf weg, óf ik roep de wijkagent op. En naar uitgaansgelegenheden zoals Utopia ga ik gewoon niet alleen. Maar ik voel me helemaal niet onveilig in Zoeterwoude.”

Bezige bij

Michelle is een bezige bij. Naast acht uur BOA’en werkt ze ook in zwembad De Zijl, geeft ze dansles en volgt ze een opleiding sportmassage. Toekomstplannen genoeg. “Maar voorlopig blijf ik handhaven in Zoeterwoude, hoor!” Gelukkig maar. Daar fleurt het straatbeeld van op.

Foto: Gemeente Zoeterwoude

reacties