Jonge speurneuzen opgelet: RMO zoekt kunstdetectives

Jonge speurneuzen opgelet: RMO zoekt kunstdetectives

LEIDEN – Het Rijksmuseum van Oudheden zoekt deze zomervakantie kunstdetectives. In het museum is een speurroute uitgezet, waarin kinderen codes moeten kraken, geheimen ontrafelen en bewijsstukken verzamelen om een kunstroof te voorkomen. Oeeeeeeh, spannend!

Professor Aardewerk

Heb je altijd al een echte detective willen zijn? Met de spannende speurroute ‘Kunstdetective’ in het RMO kan dat. Van 7 juli tot en met 26 augustus vraagt Professor Aardewerk jeugdige speurneuzen tot 12 jaar om hulp. Dieven willen namelijk een beroemd beeld uit het museum stelen. Met slim speurwerk kunnen kinderen codes kraken, geheimen ontrafelen en alle bewijsstukken verzamelen om deze kunstroof te voorkomen. Wie professor Aardewerk kan vertellen welke verdachte de echte dief is, wat het plan is en wanneer het gaat gebeuren, maakt kans op een mooie prijs.

Nog meer te doen

Met ‘Kunstdetective’ wordt een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden niet alleen de leukste, maar ook de spannendste dag van de zomervakantie. Met de gratis speurroute gaan kinderen op onderzoek in het kindertekenatelier ‘Studio RMO’ en de tentoonstelling ‘Al 200 jaar van nu’. Daar nemen ze Griekse beelden onder de loep, gaan ze aan de slag met vingerafdrukken en een hiërogliefencode om te ontcijferen.

Tijdens de zomervakantie, 7 juli t/m 26 augustus, is het museum open van 10-17 uur, ook op maandag. Meer info? Check de website.

Foto: RMO

reacties