Jongens gepakt met balletjespistool

Jongens gepakt met balletjespistool

VOORSCHOTEN – In Voorschoten hield de politie een 16-jarige jongen aan die in het bezit was van een balletjespistool. Het pistool leek nogal op een echt wapen.

Geen zin in aandacht

De 16-jarige jongen liep samen met een andere jongen op straat. Het tweetal liet iets te duidelijk merken dat ze niet op aandacht van de politie zaten te wachten… En daar wordt de politie nu juist nieuwsgierig van. Tijd voor een goed gesprek met de heren.

Balletjespistool

De 16-jarige jongen bleek in het bezit te zijn van een balletjespistool. Die zijn verboden in Nederland, omdat ze vaak niet van een echt pistool te onderscheiden zijn. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Perfect nagemaakt

Het is misschien wel spannend en stoer enzo, zo’n echtlijkend nepwapen, maar het kan levensgevaarlijk zijn, zo zegt de politie op hun landelijke website. Per week komen er tussen de 20 en 30 meldingen binnen over mensen die met vuurwapens rondlopen. Bij controle blijken deze wapens vaak zo nep als een Mona Lisa-reproductie. Ze zijn wel zo perfect nagemaakt dat de politie op een afstandje niet kan inschatten of het wapen al dan geen gevaar oplevert.

Vuurgevaarlijk

De drager van de nepperd wordt dan ook altijd behandeld als vuurgevaarlijk. En dat kan hele nare situaties opleveren, zowel voor de agent, de verdachte als voor de toevallige voorbijganger. Vandaar dat rondlopen met een nepvuurwapen, ook al is het gemaakt van klei, is dan ook zonder uitzondering verboden in Nederland.

Foto: Politie Leiden Zuid via Facebook

reacties