Joost Bleijie nieuwe fractievoorzitter èn lijsttrekker CDA

Joost Bleijie nieuwe fractievoorzitter èn lijsttrekker CDA

LEIDEN – Joost Bleijie is de nieuwe frontman van CDA Leiden. Woensdagavond kozen de CDA-leden overtuigend voor Bleijie, die zich mocht verheugen in ruim de helft van de stemmen.

Klaas de Vries stopt

De huidige CDA-voorman, Klaas de Vries, had aangegeven te willen stoppen als fractievoorzitter. Dat was even een verrassing voor Bleijie: “Het was een beetje een verrassing dat Klaas middenin het jaar besloot te vertrekken. Het kan ook misschien zijn dat hij het jaar gewoon afmaakt, hoor. Het ging dus allemaal iets sneller dan ik had verwacht.”

“De competitie was erg goed”

Joost Bleijie, Roeland Storm en Patrick Meijer stelden zich verkiesbaar voor de binnenkort lege stoel. In de kantine van voetbalclub UVS bleek woensdagavond, al in de eerste ronde, dat de achterban het grootste vertrouwen heeft in Bleijie. Hij is nu fractievoorzitter en lijsttrekker van het Leidse CDA; hij moet er donderdagochtend even van bijkomen.

“Mijn eerste gedachte? Nu heb ik geen vrije tijd meer. Maar dat had ik toch al weinig”, lacht Joost. “Het was een mooie avond gisteren. Ik dacht eigenlijk dat er wel twee rondes zouden komen, want de competitie was erg goed. Roeland en Patrick zijn allebei ervaren en heel kundig. Daarom maakt het me trots en ook sprakeloos. Beter kan het eigenlijk niet!”

Gemêleerd gezelschap

Joost Bleijie mag meteen vol aan de bak. In maart volgend jaar staan de lokale verkiezingen voor de deur. “Er zijn al een campagneteam en een programmacommissie, dus we kunnen meteen aan de slag. Gisteravond waren er 65 CDA-leden aanwezig. Wat ik vooral bijzonder vind, is dat er gisteravond veel jonge mensen tussen zaten. Het was een heel gemêleerd gezelschap. Ik verheug me erop om met hen in verkiezingstijd de straat op te gaan en te laten zien waar het CDA voor staat.”

Foto: Joost Bleijie via Twitter

reacties