Vlogger Joost Bleijie genomineerd Raadslid van het Jaar

Vlogger Joost Bleijie genomineerd Raadslid van het Jaar

LEIDEN – Joost Bleijie (CDA) is genomineerd voor de titel Raadslid van het Jaar. Bleijie is naast lid van de gemeenteraad sinds enige tijd natuurlijk ook bekend als vlogger voor Leiden.TV.

Joost Bleijie: “Deze nominatie is een eer. Dat je er door een vakjury uit gehaald wordt is bijzonder. Kennelijk val ik op en dat is leuk.”

Bleijie had een druk jaar. Hij zette zich in voor onder meer de retailvisie, de visie op winkelgebieden in Leiden, en de horecavisie. “Kennelijk ben ik daarbij opgevallen. Maar ik spreek ook wekelijks ondernemers en schrijf daar over, verklaart Bleijie zijn nominatie. “Mijn inspanningen als volksvertegenwoordiger blijven dus niet beperkt tot de raadzaal. Ook er buiten dus. Voor iemand van een kleinere partij in de oppositie is dat leuk.”

Drie genomineerden

Naast Bleijie zijn ook Lodi van Brussel (D66), Helma Baart (PvdA) en Mart Keuning (ChristenUnie) genomineerd voor de titel. Dat er nu vier genomineerden zijn, is opmerkelijk. Het is er één meer dan voorheen.

Wie er wordt beloond voor zijn inzet voor de stad wordt vrijdag duidelijk tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66. De beslissing wie zich Raadslid van het Jaar mag noemen word genomen door oud raadsleden en lokale journalisten.

Als collega’s van Joost duimen wij natuurlijk voor de winst van onze vlogger.

Foto: Archief J2TV

reacties