Leidse turnheldin Juliëtte Pijnacker pakt brons op NK

Leidse turnheldin Juliëtte Pijnacker pakt brons op NK

LEIDEN – De 14-jarige junior eredivisieturnster Juliëtte Pijnacker heeft afgelopen zondag een bronzen medaille gewonnen op het NK turnen in Ahoy Rotterdam op het toestel sprong. De eveneens Leidse Anna Fakkel kwam net iets te kort, maar deed het zeker niet onverdienstelijk: ze eindigde op sprong en vloer op een vierde plaats.

Val van balk en brug

Anna turnde op zaterdag een heel stabiele wedstrijd. Dit resulteerde in een achtste plaats allround. Maar Juliëtte kende zaterdag  ups en downs. Sprong en vloer gingen zeer goed, op balk en brug moest ze een val incasseren. Dit resulteerde in een negende plaats. Maar zondag zette Juliëtte letterlijk haar beste beentje voor: met een yurchenko schroef en overslag hoeksalto sprong Juliëtte naar een fraaie 13.350 en kon ze het brons mee naar Leiden nemen.

Europees Jeugd Olympisch Festival

Juliëtte en Anna turnen allebei in de eredivisie bij Turnz Amsterdam Gymnastics. Juliëtte maakt daarnaast ook deel uit van de trajectselectie voor de EJOF, het Europees Jeugd Olympisch Festival dat in juli in het Hongaarse Györ gehouden wordt. Vorige week was er een kwalificatiewedstrijd in het Belgische Gent, waarbij Pijnacker de tweede Nederlandse score noteerde. Dit NK in Ahoy was het tweede meetmoment. Eind juni maakt bondscoach Gerben Wiersma het trio bekend dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het EJOF.
Foto: PR

reacties