Junioren Leiden Atletiek halen vijf medailles

Junioren Leiden Atletiek halen vijf medailles

LEIDEN – De A- en B-junioren van Leiden Atletiek hebben een goed weekend achter de rug. Op de snelle rood-groene baan kwamen maar liefst 26 junioren van Leiden Atletiek in actie. Gezamenlijk verdienden ze vijf medailles. Roos van Elk en Marije Efdee (foto) mochten zelfs op het hoogste podium plaats nemen.

Gouden plak Marije Efdee

Het goud voor Marije Efdee bij het kogelslingeren was niet heel verrassend. Het hele jaar steekt de Wassenaarse er al met kop en schouders bovenuit bij de A-junioren. De 49.99 meter in Breda was in de buurt van haar persoonlijk record (50.61 meter) en ruim verder dan de concurrentie zodat het eerste goud binnen was.

Het goud van Roos van Elk op de 800 meter bij de B-junioren was een stuk verrassender. In een sterk aan elkaar gewaagd veld moest ze in de tweede ronde een flink gat dichten naar de twee koploopsters. In de spannende eindsprint die volgde klopte ze de favoriete Roos Hop op de streep. Omdat de andere Roos vallend over de finish kwam, was het nog even onduidelijk wie er nu gewonnen had, maar toen de uitslag omgeroepen werd, kon het feestje gevierd worden met familie en trainer Han Kulker. Roos haalde op de slotdag nog zilver met Emma Gommers, Kyara Tjin-A-Lim en Janneke Lemmerzaal op de 4 x 100 meter.

Op vrijdagavond werd het mediallebal geopend door Lieke Schmidt. Met een dik clubrecord van 40.92 meter in haar zesde en laatste speerworp klom ze op naar een derde plek, op slechts een centimeter van het zilver. Eveneens voor een fors nieuw clubrecord zorgde B-junior Joshua Wegman bij het hinkstapspringen. 13.64 meter was bijna een meter verder dan het oude record en deze prestatie werd eveneens beloond met een zilveren medaille.

Gehandicapte sporters

Lucinde Wiersema deed aan maar liefst vier onderdelen mee en het leverde haar twee vierde plaatsen op. Bij het hinkstapspringen werd ze in de laatste ronde uit de medailles verdrongen en bij het hoogspringen kostte een extra poging op 1.66 meter haar het brons. Sprinter Milo Zech Wallebroek kende ook een prima tweedaagse. Op zaterdag werd hij 5e op de 100 meter en op zondag deed hij een plaats beter op de 200 meter. Thieme Schmidt kwam in een historisch snelle finale 400 meter aan de start. Winnaar Jochem Dobber liep met 46.67 een Nederlands juniorenrecord uit de boeken. Thieme dook voor het eerst onder de 49 seconden. Zijn nieuwe clubrecord van 48.95 seconde was helaas net niet genoeg voor een bronzen plak.

Foto: Leiden Atletiek via Facebook

reacties