Kaarsjesrun: hardlopen met je dierbaren in je hart

Kaarsjesrun: hardlopen met je dierbaren in je hart

LEIDEN – Zaterdag 11 maart kun je meelopen met de Kaarsjesrun. Langs de met kaarsjes verlichte route kun je in gedachten iedereen uit je omgeving meenemen die geraakt is door kanker.

Roparunhart

Er is tegenwoordig haast niemand meer te vinden die niet met de ziekte te maken heeft gehad. De Kaarsjesrun is bedoeld ter nagedachtenis aan diegenen die de strijd verloren, en als hart onder de riem voor hen die er nog middenin zitten. Wanneer je het met kaarsjes verlichte parcours hardlopend of wandelend aflegt, verdien je een kaarsje. Dit kaarsje branden we in het ‘Roparunhart’. Dit hart staat symbool voor alle familieleden, vrienden en kennissen die met kanker te maken hebben of hebben gehad.

Twee kilometer kaarsjes

De loop is onderdeel van Winterfun voor de Roparun, georganiseerd door drie teams van de Leiden Road Runners Club. Deze teams rennen overigens in juni een estafette van Hamburg en Parijs naar Rotterdam, eveneens voor mensen met kanker. De Kaarsjesrun is twee kilometer langs en het startschot klinkt om 17.00 uur en wordt gelost door sportwethouder Paul Dirkse. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Roparun. Kijk voor meer informatie op de website van de Leiden Road Runners Club.

Foto: Pixabay

reacties