Kade Zijldijk op tijd klaar voor triathlon

Kade Zijldijk op tijd klaar voor triathlon

LEIDERDORP – Goed nieuws voor deelnemers aan de Triathlon van Leiderdorp: de nieuwe kade langs de Zijldijk zal op tijd klaar zijn voor het sportevenement op 14 augustus.
Wel wil de organisatie toeschouwers vragen om goed op te letten en zeker één meter van de kant te gaan staan. Dan is de kans het kleinst dat de dan net gemetselde muur inzakt.

Strenge controle van toeschouwers

De organisatie van de 24e Saton Optiek Triathlon van Leiderdorp gaat ook tijdens de race streng controleren of kijkers wel genoeg afstand houden. Voor de atleten komt er een speciale trap waarmee zij het water uit kunnen komen.

Wel is er bij het noordelijke keerpunt van alle afstanden een aanlegkade gemaakt en is vanaf de andere kant van de wisselzone ook het zuidelijke keerpunt bij het zwemmen van de Middenafstand nog goed te volgen.

Tekort aan vrijwilligers

Het enige dat nu nog roet in het eten kan gooien is een tekort aan vrijwilligers. De organisatie van de zwem-fiets-loop-wedstrijd heeft nog minimaal 20 mensen nodig om alles in goede banen te kunnen leiden. Als deze mensen niet binnen twee weken gevonden worden, moet het hele evenement worden afgeblazen.

Foto: Triathlon Leiderdorp

reacties