Featured Video Play Icon

[VIDEO] Kanaaltunnel geopend: iedereen veilig onder het spoor door

LEIDEN – Je kon er natuurlijk alweer een tijdje rijden, maar nu is het officieel: vrijdagochtend werd de Kanaaltunnel feestelijk geopend. Dankzij de spoorondergang hoeven we nooit meer te wachten voor gesloten spoorbomen.

Verkeersdoorstroming

Sinds half augustus is de Kanaaltunnel open voor verkeer. Auto’s zoeven er moeiteloos doorheen en ook fietsers en voetgangers hebben niets meer met spoorbomen te maken. Een hele verbetering wat verkeersdoorstroming betreft. Daarvoor moest de weg wel veertien maanden dicht en moest er krap twintig miljoen voor neergeteld worden.

Openingshandeling

In september vonden de laatste afrondende werkzaamheden in het projectgebied plaats. Niets stond de officiële openstelling van de Kanaaltunnel nog in de weg. De openingshandeling vrijdagochtend werd verricht door wethouder Robert Strijk, Helga Cuijpers van  Regio Randstad Zuid ProRail en Maarten de Jong van bouwbedrijf Max Bögl.

De Kanaaltunnel is één van meerdere tunnels die de verkeersdoorstroming, bereikbaarheid en veiligheid in Leiden moeten gaan verbeteren: “Op de Plesmanlaan is een paar maanden geleden geopend. Ook zo’n tunnel met dat mooie hout, de DNA-tunnel heet die. We krijgen er nog eentje bij Naturalis, nog eentje op de Willem de Zwijgerlaan erbij… Dus we gaan veel van dit soort wegen aanleggen.” 

Daarnaast is wethouder ook blij met hoe hij eruit ziet: “Eigenlijk wordt het een beetje de huisstijl van Leiden, dat hout. Dat ga je vaker terugzien.”

reacties