“De brandstichter staat misschien tussen het kijkend publiek”

“De brandstichter staat misschien tussen het kijkend publiek”

LEIDERDORP – De grote brand in de parkeergarage onder winkelcentrum Winkelhof die acht auto’s in de as legde, is het gesprek van de dag. Rond Winkelhof zelf, maar ook op de schoolpleinen, onder buurtbewoners en op Facebook.

Mogelijk een pyromaan

De parkeergarage en het winkelcentrum zijn donderdag volledig afgesloten voor het publiek. Het is voor de omwonenden de zoveelste gebroken nacht in slechts enkele maanden tijd, waarin zij bruut uit hun slaap werden gehaald door gillende sirenes. Hoewel de politie nog steeds niet met zekerheid kan zeggen of het om één of dan wel meerdere brandstichters gaat, de angst dat mogelijk een pyromaan verantwoordelijk is voor de branden, groeit.

Je bent Leiderdorper als…

Op de Facebookgroep ‘Je bent Leiderdorper als…’ verbaast lezeres Winnie zich over het feit dat er nog steeds geen camera’s hangen, terwijl zich er op die plek al genoeg heeft voorgedaan.  “En je hebt kans dat de brandstichter nu gewoon tussen het kijkend publiek staat”, reageert Cisca. “Camera’s willen niet per definitie zeggen dat er niets meer gebeurt. Het maakt de kans misschien wat minder groot”, zegt Carola. Alle reageerders zijn het erover eens: dat Winkelhof vandaag gesloten blijft, is nog het ergste voor de winkeliers.

“Je kunt er zo weinig tegen doen”

Bij de linten staan mensen die graag hun dagelijkse boodschappen waren gaan doen.

“Dat dit in Leiderdorp gebeurt… Voor mij een compleet nieuwe ervaring”, zegt een verbaasde meneer.

“Ik neem aan dat dit met opzet is gedaan”, zegt een andere man. “Het gebeurt steeds ’s nachts, dus je kunt er zo weinig tegen doen. Je kunt niet ineens beter op je auto gaan letten ofzo. Misschien kunnen ze hier meer camera’s ophangen. Er is nu een beveilingsteam in Winkelhof, maar die kunnen natuurlijk niet overal zijn.” Een dame reageert: “Ik sprak vanmorgen een paar bewoners die om half vier uit hun bed moesten. Het zijn natuurlijk wel woningen hierboven de parkeergarage. Als ik hen was zou ik me zeker onveiliger gaan voelen.”

 

reacties