Kerstboom van Joris op de Beestenmarkt

Kerstboom van Joris op de Beestenmarkt

LEIDEN – Nog maar een paar nachtjes slapen en dan zet Joris zijn gigantische kerstboom neer op de Beestenmarkt. En die is niet alleen maar voor de mooi.

Dierbaren in het licht

Joris’ Kerstboom staat dit jaar in Den Bosch, Deventer en voor het eerst dit jaar ook in Leiden. Van 16 december t/m 28 december staat de reusachtige kerstboom op de beestenmarkt. Komende vrijdag worden de lichtjes op magische wijze ontstoken. In de periode dat de gigantische boom op het plein staat, kun je er een foto inhangen van iemand van wie je veel houdt. Zo worden je dierbaren in het licht gezet tijdens de feestdagen.

TV-opnamen

Aanstaande vrijdagmiddag komt Joris Linssen dan ook opnamen maken voor zijn tv-programma ‘Joris’Kerstboom’. Hij gaat op zoek naar de verhalen van de mensen die in zijn spar hangen. Soms verhalen over dankbaarheid, soms over plezier, soms over gemis. Je mag helemaal zelf weten waarom je iemand in Joris’ boom hangt. Dus als je vrijdag iemand in het licht gaat hangen, wees dan niet verbaasd wanneer Joris je vraagt: ‘Aan wie denk jij met Kerst?’

Het programma wordt op 26 december rond 21.00 uur uitgezonden op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV

 

reacties