K&G niet te bewonderen tijdens Pleintaptoe en optocht

K&G niet te bewonderen tijdens Pleintaptoe en optocht

LEIDEN – Door een slepend conflict tussen 3 October Vereeniging en muziekcorps K&G, trekt de muziekvereniging haar bands terug uit de evenementen Pleintaptoe en de Grote Optocht.

K&G op haar website: “Omdat in de afgelopen maanden een oplossing voor het conflict uitgebleven is heeft de vereniging besloten om alle orkesten van K&G terug te trekken voor wat betreft deelname aan de Pleintaptoe en de grote optocht.”

Drank en waarschuwingen

De ruzie tussen de oer-Leidse organisaties stamt uit december 2016. Volgens de 3 October Vereeniging (3OV) is het bestuur niet over één nacht ijs gegaan. De Show- en Marchingband kreeg waarschuwing op waarschuwing voor het te horen kreeg niet meer welkom te zijn.

Toen zei de 3OV hierover: “Meerdere jaren achter elkaar en bij meerdere evenementen van de Vereeniging heeft de Show- and Marchingband K&G tegen afspraken in alcoholische dranken verstrekt en genuttigd tijdens optredens.”

Helemaal geen bands?

De K&G3 en de Show- en Marchingband zullen dus niet te horen zijn tijdens de Pleintaptoe en de Optocht van Leidens Ontzet dit jaar. Wel is Jong K&G van de partij tijdens het avondprogramma op 2 oktober. K&G3 zal ook, als vanouds, Burgemeester Van der Werf begeleiden tijdens het Minikoraal. Dat gebeurt dit jaar voor de 25e keer.

Foto: Archief J2TV

reacties