Featured Video Play Icon

Kijk binnen in pop-up warenhuis V&D

LEIDEN – Vrijdag 1 juli opent het pand van V&D opnieuw haar deuren voor het publiek. Maar dit keer geen La Place of banket. Geen CD’s of Schoolcampus. Nee, dit keer biedt het voormalig warenhuis ruimte aan kunst, cultuur en retail. Leiden.TV liep alvast een rondje door het pand met de voormalig bedrijfsleider Hans Gennotte.

Bijzonder genoeg is Gennotte nu weer de baas van het warenhuis, dit keer vanuit zijn nieuwe baan bij Centrummanagement Leiden. De winkelbaas heeft er ontzettend veel zin om vanaf komende vrijdag weer veel bezoekers te verwelkomen in ‘zijn’ pand.

Samenwerking uit de stad

Het pop-up warenhuis beslaat zo’n 1500 vierkante meter en is een samenwerking tussen Centrummanagement Leiden en Cultuurfonds Leiden. Samen gingen ze op zoek naar vooral lokale initiatieven die een deel van het warenhuis voor hun rekening wilden nemen. Grote rol is daarbij weggelegd voor de presentatie van culturele gezelschappen; bij de monumentale trap bevindt zich een podium waar muzikanten, theatermakers en dergelijken zich kosteloos kunnen presenteren.

Woonruimte in warenhuis

Alleen de begane grond wordt overigens ingevuld door (culturele) ondernemers, de bovenste etages zijn bestemd voor tijdelijke bewoning.

reacties