Kim Vermaas debuteert in heren-eredivisie Scylla

Kim Vermaas debuteert in heren-eredivisie Scylla

LEIDEN – Afgelopen zondag was het Super Sunday voor Scylla: in het thuishonk streed zowel het eerste herenteam als damesteam in de eredivisie tafeltennis. Bijzonder was dat Kim Vermaas debuteerde in het herenteam.

Spelers van buitenaf vs. zelf opleiden

De mannen ontvingen Enjoy & Deploy uit Zoetermeer. Afgelopen seizoen streden beide teams nog voor de finale van de play-offs, een strijd die op het nippertje in het voordeel van Enjoy & Deploy uitviel. Dit was voor een groot deel te wijten aan het feit dat Scylla zijn eigen teams opleidt, en Enjoy & Deploy kapitaal genoeg heeft om sterke spelers van buitenaf te kopen.

Unicum

Scylla trad aan met Gerard Bakker Jr., Olivier Altenbrug, en – jawel- Kim Vermaas in het herenteam. Enjoy & Deploy kwam met een nagenoeg onherkenbaar team achter de tafel; met toppers als Jacub Folwarski en Dorian Nicolle zal dit jaar het kampioenschap een invuloefening zijn. Wereldtopper Kalinikos Kreanga bleef dit weekend thuis. Folwarski en Nicolle bleken echter voor Scylla duidelijk te sterk. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-5 verlies, waarbij het punt voor Scylla gescoord werd door Gerard Bakker Jr.

Lichtpunt was wel dat Kim Vermaas een game wist af te snoepen van zowel Folwarski als Stefan Tromer. Vermaas debuteert dit jaar in de mannen eredivisie, een interessante beslissing om haar verdere ontwikkeling te stimuleren. Een unicum, dat haar in staat stelt om verder te groeien nu ze in het merendeel van de wedstrijden in de damescompetitie te weinig weerstand krijgt.

Knap moeilijk

Op de tafel ernaast leden de vrouwen van Scylla een 2-4 nederlaag. Toch wisten de dames het zelfs zonder Kim Vermaas de tegenstander SKF knap moeilijk te maken. Esmee van Marwijk pakte de openingswedstrijd tegen Jasminka Oeij. In de vijfde en beslissende game zette ze met 13-11 Scylla op voorsprong. daarna was het de beurt aan Kim Hergelink, die sterk speelde tegen Carla Nouwen. Ook deze partij ging over de volle vijf games, maar ditmaal viel de wedstrijd uit in het voordeel van SKF.

Marie Depuydt, terug na een afwezigheid van een half jaar studie in Amerika, verloor vervolgens in vier games van Sharon Janssen. Na de pauze bouwde SKF de voorsprong uit door vlotte overwinningen van Nouwen en Oeij op respectievelijk van Marwijk en Depuydt. Uiteindelijk pakte Hergelink in vijf games ze de slotpartij tegen Sharon Janssen.

Wethouder in publiek

Wethouder van Onderwijs, Sport en Duurzaamheid Paul Dirkse zat op deze Super Sunday in het publiek. In zijn openingswoord benadrukte hij de goede band tussen de gemeente Leiden en Scylla. Ook prees hij de LED-installatie die Scylla met hulp van de gemeente en een overheidssubsidie kon installeren, waarmee er tot wel 50% energie bespaard wordt. De wethouder ziet de vereniging als een ambassadeur voor duurzaamheid.

Bloemetje voor Vermaas

Ook pakte Dirkse de gelegenheid om Kim Vermaas met een mooie bos bloemen in het zonnetje te zetten. Vermaas behaalde afgelopen week met het Nederlands team een bronzen medaille op het EK voor teams.

Foto: Wim de Leeuw

reacties