Kim Vermaas plaatst zich met Nederlands team voor EK     

Kim Vermaas plaatst zich met Nederlands team voor EK     

LEIDEN – Het Nederlandse tafeltennisteam heeft zich geplaatst voor de hoogste divisie van het komende tafeltennis-EK voor teams. Kim Vermaas van het Leidse Scylla hakte dinsdagavond haar tegenstander eenvoudig in de pan.

EK in Luxemburg

Het Nederlands team had niet extreem veel moeite om het Turkse team dinsdag in Schiedam te verslaan. Door twee overwinningen op Turkije plaatsten de Nederlandse tafeltennissers zich voor het EK, dat van 13 t/m 17 september in Luxemburg wordt gespeeld.

Return op dezelfde avond

Turkije kwam aan de start zonder kopvrouw Hu Melek. Zij ontbrak wegens een blessure. Dit was voor het Turkse team aanleiding om voor te stellen om ook de return in Nederland te spelen, en wel op dezelfde avond.

Simpele overwinningen

De opmerkelijke beslissing resulteerde in twee simpele overwinningen voor Nederland. Kim Vermaas, speelster van het Leidse Scylla, kwam alleen in de eerste wedstrijd aan de start, en won haar partij tegen Semay Kulakceken vrij eenvoudig (11-6, 9-11, 11-7, 11-6). Ook Li Jie (3-0 tegen Betül Kahraman) en Britt Eerland (3-0 tegen Ozge Yilmaz) hadden weinig moeite met hun tegenstanders.

Tweede wedstrijd formailiteit

Na de eerste 3-0 overwinning was de tweede wedstrijd nagenoeg een formaliteit. Ook deze werd met 3-0 (officieel dus 0-3) gewonnen. Vermaas bleef in deze wedstrijd aan de kant. In haar plaats speelde Rianne van Duin, die wel wat meer moeite had met Kahraman, maar de partij toch met 12-10 in de vijfde game wist te winnen.

Foto: Wim de Leeuw

reacties